Camilla Näslund skriver blogg och gör en serie program i Radio Norden!

ÄNTLIGEN BLIR DET OFFICIELLT ATT ”HÅNGLA UPP SJÄLEN” I DIREKTSÄNDNING!

För en tid sedan mötte jag Radio Nordens ordförande Stefan Kanerva över en frukost. Stefan har haft koll på mig sedan i slutet av 80-talet och på håll följt min resa i livet fick jag veta. Det var ett spännande möte med en handlingarnas man som engagerat sig i bl a kvinnors hälsa genom att t ex vilja driva vidare BB i Sollefteå som just lagts ner. Vi hade lätt för att mötas och han är en man också som inte är rädd för starka kvinnor och ser möjligheter i det mesta. Så otroligt inspirerande frukost.

Det blev en frukost som direkt ledde till att jag nu får ett alldeles eget direktsänt radioprogram i Radio Norden med start den 28/3 kl 10,00-13,00. Programmet som jag kallar Hångla upp själen blir en sändning jag egentligen drömt om som podcast i flera år. För dig som inte är bekant med mig och min historia så är jag sjukpensionerad marknadsförare, föreläsare och författare. Under 2013 blev jag felbehandlad under de komplikationer jag ådragit mig efter en överviktsoperation 2011. Jag är en tillfrisknad sockerberoende som nu kämpar för återställning av min överviktsoperation då jag dras med allt sämre näringsupptag och näringsbrister, demensliknande problematik, talsvårigheter, känselbortfall etc av operationen och den hjärnskada jag fått sommaren 2013.  Expressen berättade om min situation 2014. Ett videoklipp jag gjorde för att berätta för alla samtidigt som jag ännu inte klarat att se helt och hållet. En ren mardröm att befinna sig i som jag steg för steg tagit mig ur mer och mer.

Jag har under tiden när jag varit som sämst skämtat med nära och kära om att göra en stammande podcast och skrattat gott åt idén. Svart humor har burit mig mycket genom de senast snart 4 åren av sjukdom och elände. Hela tiden har jag burit tanken om att göra en podcast om mina erfarenheter, kärleken till livet, beroendesjukdomen och om alla dessa svårigheter som i själva verket blivit mitt livs möjligheter. Nu får jag möjligheten och priviligiet att göra ett alldeles eget radioprogram i direktsändning som också blir podcast. Jag har så klart en del att säga och dela med mig av och hoppas kunna inspirera andra till att ta vara på sitt liv och tiden som ges. Inspirera den som har det tufft att inte ge upp och hitta glöden för sig själv.

Jag är summan av mina erfarenheter. Alla människor jag någonsin mött är källan till den jag är idag. För det är jag oerhört tacksam. Många av dessa spännande människor jag mött tar jag med mig in i studion för samtal och intervjuer. Musiken blir sånt jag och mina gäster gillar så klart. Det blir ett på många sätt öppet, djupt och nära program för jag tänker prata om sånt vi sällan pratar på djupet om. Kärlek, relationer, andlighet, personlig utveckling, vägen ur kriser och sjukdom, drömmar, konsten, musiken och allt annat vi passionerat brinner för i livet. Jag hoppas att programmet skall bli en verktygslåda att kunna återvända till och hämta kraft och inspiration ifrån och bli ett riktigt hångel med själen.

Det är väldigt nervöst inför premiären och jag ska göra det bästa jag kan utifrån mina förutsättningar. Har försökt att  hitta ett sätt att göra det på som inte stressar min hjärna och som gör det enkelt för mig att ta mig igenom det som skall ske och om jag är ärlig när jag tappar bort mig i minnet om vad jag pratar om så blir allt bra. Jag ser fram emot att få göra detta varje vecka ett tag framöver. Föreningen Livsprogrammet Livesänder hela sändningen på sin Facebooksida. Med kokosolja och gröna smoothies ska jag försöka hålla mig alert för dig som vill lyssna och för gästerna i studion. Annars har jag en otroligt bra producent och tekniker som hjälper till att hålla mig igång och plocka upp mina tappade trådar. Bobo Svensson blir min ”partner in crime”. Känns stabilt och tryggt med honom vid spakarna som jag känner från mina ungdoms dagar.

Jag hoppas du hänger med här hos radio Norden varje Tisdag och ger mig litet pepp så ska det nog gå bra. Jag planerar som bäst mina program just nu med gäster och innehåll. Det blir en spännande och härlig vår. Ser fram emot att lyssna på alla spännande gäster och lära mig mera av livet att ta in i själen med hjälp av känslan.

Häng gärna med mig på min instagram där du hittar mig som @girlinchange men även @bokenosotat och @addictedsweden.

Kram till dig som vill ha eller behöver en kram! ?

//Camilla Näslund

 

http://www.radionorden.org/antligen-blir-det-officiellt-att-hangla-upp-sjalen-i-direktsandning/